klik voor meer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat wordt er over ons gezegd en geschreven

Gulle Waard in de Wilde Keuken van Wouter Klootwijk:

de 13 foodtrends van 2013!

Uitzending gemist? Klik hier.

Twentse landgans: oude genen  .... voor een nieuwe culinaire traditie

Een heel interessant, leuk geschreven artikel over "onze" landgans dat verschenen in Slow Food magazine, het lentenummer 2013. De foto's zijn gemaakt tijdens de ganzenproeverij op 11/11, Sint Maarten bij de Gulle Waard. Over oude genen, een nieuwe culinaire traditie en een lawine van ganzenlekkernijen

oude genen

Artikel: Slow Food magazine nr 1 2013. Tekst Marianne Flint. Foto's Marc van Heel. Redactie Arie van der Ent

Over geitenzuivel, geitenvlees, GiesZ en de Gulle Waard..... in het AD!

Geschreven door Gunilla Konow, de food-specialist van het Algemeen Dagblad.
Super tof artikel: "dankzij de geitenzuivelrage lopen we nu ook warm voor het vlees van de geit" en "met medewerking van Nel Schellekens van de Gulle Waard in Winterswijk, zij avonturiert al jaren met geitenvlees" 

Alles lezen? Vooruit met de geit

AD Weekend, Gunilla Konow, 2 maart 2013

Helemaal top!!!

Onze vermelding in de NRC lux Restaurantgids

15 topkoks zonder fratsen

"Een nieuw restaurantklasse in Nederlands trekt volle zalen. De chef-koks zijn niet op jacht Michelinsterren, maar naar de perfecte uitvoering van simpele gerechten".

Ronald Hoeben selecteerde de 15 beste restaurants. Restaurantgids NRC

NRC lux, Ronald Hoeben, zaterdag 19 mei 2012

Koopwaar:  Wouter Klootwijk veelgelezen columns in de Wegener kranten

Het is toch meer dan geweldig als zo een gewaardeerde, bevlogen journalist bekend van o.a. de Wilde keuken, Klootwijk aan Zee en de Keuringsdienst van Waarde tot 2x een column over je schrijft.

Wouter Klootwijk heeft een enorme schare fans! Wat worden zijn colums in de Wegener edities door velen gelezen. En....dat is te merken hoor, zoveel gasten... uit het hele land.......zij hebben ook gelezen over:

Een bok graag Chef! en Een jampotje geit

Wegener diverse kranten,  februari en maart 2012

 

Bouillon! Een heerlijk artikel over Nel Schellekens, de Gulle Waard en GiesZ in een geweldig magazine......  Ik wil alles eten!

Bouillon! is een cultureel gastronomisch magazine in boekvorm, dat 4x per jaar verschijnt en uitgegeven wordt door inspirators Will en Anka Jansen. Het wordt gelezen door topkoks, toprestaurateurs en een ieder die zich voor 100% bezig houdt met eten&drinken.

Michiel Bussink schreef het: Ik wil alles eten!

Bouillon! Michiel Bussink, najaar 2011

 

Hooi op je vork!

Artikel in het AD door Gunilla Konow

"Van Londen tot New York blazen chefs de loftrompet over de jongste trend:
koken met hooi. In de keuken van de Gulle Waard in de Achterhoek is dit boerenkruid al sinds jaar en dag heel normaal." 

Wie alles weten wil over eten en drinken leest wekelijks de dubbele pagina van Gunilla Konow in de Weekend-bijlage van het AD! Uitgebreide achtergronden, toelichting, uitleg en recepten over de meest uiteenlopende items. Zoals koken met hooi in Hooi op je vork!

AD weekend, Gunilla Konow, 3 september 2011

 

Dit is GEWELDIG!!!!

een om-van-te-blozen recensie in de Volkskrant door Mac van Dinther

na plaatsing van deze recensie volgden er prompt vele, vele reacties uit het hele land.....

echt helemaal super!!! Lees hier waarom er nu gasten van Groningen tot aan Limburg naar Winterswijk komen.......   uit liefde voor Nell en haar geitenbokken

Volkskrant magazine, Mac van Dinther, zaterdag 23 oktober 2010

Ps. het is wellicht overbodig om te zeggen dat wij én alle betrokken geitenhouders schrijver van Dinther he-le-maal geweldig vinden !!!!

Meters maken in de Achterhoek

een artikel over de Gulle Waard duurzaam werkend in de Achterhoek, geplaatst in de Metro de gratis krant. En hoera, deze krant bereikt in Nederland 1,9 miljoen lezers!!!!

Zij hebben allemaal het volgende gelezen....meters maken

Metro, de gratis krant, uitgave donderdag 14 oktober 2010

Culinair genieten van bitterballen met varkensoortjes

dat was de kop van het artikel in dagblad Tubantia. n.a.v. ons koken "op eigen erf". Nou,

niet ons erf maar dat van biologisch boerderij 't Helder. Daar heeft de Gulle Waard een echte Zwijntjeskermis verzorgd , van wroetsnuit tot krulstaart....allerlei heerlijke gerechten van het heerlijke Heldervarken...ja.... ook bitterballen van varkensoortjes

Tubantia, zondag 19 september 2010

Zomer in Gelderland 2010!!

wat een bijzonder leuke ervaring om te koken tijdens een TV uitzending van omroep Gelderland .... allemaal enthousiaste mensen....

uitzending gemist.....? klik hier voor Zomer in Gelderland!!

Omroep Gelderland, dinsdag 10 augustus 2010

Achterhoekse verrukkingen!!!

Gulle Waard kookverhalen op Foodtube.nl over allemaal prachtige Achterhoekse producten die we in onze keuken gebruiken. Neem er maar gerust even een bakkie bij want als ik (Nel) aan het woord kom.....:)

Zoals Ronald Hoeben het omschrijft: een blik in de culinaire schatkist van de Achterhoek ..........Achterhoekse verrukkingen!!

Foodtube.nl, bedenker Ronald Hoeben 

Achterhoek Ambassade

een artikel in HP de Tijd van 30 juli 2010......trots zijn we erop.....Gasterij de Gulle Waard wordt betiteld als Achterhoek ambassade.

HP de Tijd, artikel week 30, 30 juli 2010, geschreven door Ronald Hoeben

Hooi koken in de keuken van de Gulle Waard

een kijkje in onze keuken.... te zien op Foodtube, een fantastische site als u meer wilt weten over eten...........filmpje!!!                                    

Foodtube.nl, bedenker Ronald Hoeben                                                                  

De Dames Reiziger waren bij de Gulle Waard te mysterygast.......klik

Algemeen Dagblad ,AD weekend, zaterdag 13 maart 2010

Achterhoek Gids 2010

een groot stuk in deze jaargids over onze unieke werkwijze met uitsluitend Achterhoekse producten en onze inzet voor producenten in de Achterhoek

Achterhoekgids 2010

een uitgave van het Achterhoeks Bureau voor Toerisme, door Erwin Akkerman

 

december 2009

NOS journaal

Aankondiging van Gerard Aarninkhof in het 20.00 uur journaal:

"Geitenbout, bokkenburgers of geitenkoteletjes. De geitenhouders proberen niet alleen de melk en de kaas, maar ook de geit zelf op de kaart te zetten. Maar alle commotie rondom Q-koorts zet dat initiatief onder druk. Onterecht vinden ze zelf, want met het vlees en de melk is niks aan de hand".

Bij de Gulle Waard in de keuken opgenomen. Zie video

NOS-Journaal zaterdag 19 december 2009, reportage van Peter van den Meerschaut

 

"Over het wildpad naar je bed"

een hele mooie rescensie over ons WooldsWildPad-arrangement

artikel Twente UIT de kunst van de Twentsche Courant Tubantia door Frederike Krommendijk,
geplaatst 12 november 2009

Lees het artikel "over het wildpad naar je bed"

Nederlands Wild, het ultieme scharrelvlees

wij hebben bijgedragen met het verhaal over de Achterhoek en een simpel recept.

artikel in het Algemeen Dagblad Weekend door Gunilla Konow, geplaatst 31 oktober 2009

artikel in Algemeen Dagblad weekend linker- en rechterpagina

"De tomatenhemel in Winterswijk"

Op zondag 6 september hadden we bij de Gulle Waard een speciaal feestje. Wel 60 verschillende soorten tomaten , alle mogelijke bereidingen..... een echt TOMATENfeestje!! Boer Koekoek, de man van wel heel bijzondere groenten, kwam het feestje opleuken. Het was een unieke, aangename gelegenheid om kennis te maken met passievolle groentenkennis En dat in combinatie met onze entourage…. dat was een lekker relaxte zondagmiddag….

artikel De Gelderlander, Eelco van den Heuvel, geplaatst 6 september 2009

lees het krantenartikel Tomatenhemel

"Over de tong"

Misschien kent u deze rubriek in de bijlage GENIET van “de Gelderlander

Volg onderstaande link om te lezen wat zij ondervonden…vers van de pers…

artikel "over de tong",  Gelderlander bijlage Geniet, Pieter de Leeuw,  geplaatst 20 mei 2009

http://www.gelderlander.nl/specials/culinair/overdetong/article4999395.ece

 

Achterhoek Magazine

In het themanummer Achterhoek Authentiek Anders ( juni-juli 2009) is een artikel over Gasterij de Gulle Waard opgenomen, (H)eerlijkheid uit de streek.

Zie hier de pdf hiervan in Achterhoek Magazine

 

Geitenproeverij

Op vrijdag 27 februari 2009 was er bij Gasterij de Gulle Waard de presentatie, promotie en proeverij van Neerlands biologisch geitenvlees. Hierbij was ook vooraanstaande culinaire pers aanwezig. Zij schreven o.a. het volgende......

"Het bewijs werd overtuigend geleverd door Nel Schellekens, chef-kok van eethuis de Gulle Waard in een natuurgebiedje bij Winterswijk.
Schellekens kookt met Vlaamse flair en niet met een zuinig hoogculinair Michelinsterrenmondje, maar schaterend achter haar fornuis. Ze had jonge en oude bokken en alle delen ervan op het vuur bereid en er het gezelschap mee betoverd".

Wouter Klootwijk in zijn column in o.a. het Parool en Wegener edities

http://www.parool.nl/parool/nl/34/ETEN-DRINKEN/article/detail/228481/2009/03/24/Geitenkaas-en-bokkenburger.dhtml

 

“ Zo zitten wij dan, op een druilerige vrijdagmiddag, verzameld in De Gulle Waard, schilderachtig gelegen aan de Slinge in landelijk Winterswijk ...." " De proeverij is zelf is een feest van smaken en texturen. Chef-kok Nel Schellekens-Den Herder, tevens prominent lid van Slow Food, heeft zich uitgesloofd. Heerlijk moet het zijn, om zo te kunnen koken."

Artikel “Oudtestamentische bok”    Trouw, Jeroen Thijssen, 7 maart 2009

lees verder:

Artikel Trouw

""De smaak van geitenvlees is verrassend zacht", betoogt chef-kok Nel Schellekens van restaurant De Gulle Waardin Winterswijk. Zij kreeg een aantal biologische
geiten om te verwerken in haar keuken en is nu helemaal om. ,,Ik zet geit op mijn kaart, en ik denk dat meer restaurants dat zullen doen.’’

Artikel  "Krachtig en veelzijdig"  Misset Horeca, Demian van der Reijden,

lees hier Artikel Misset Horeca

"Wouter Klootwijk maakt dat niet uit. Een lekker stukje vlees is voor hem belangrijk. "Wat kunnen ze toch lekker koken in de Achterhoek", zegt hij dan ook. "Nel heeft geweldige dingen gemaakt. Ik ben nu niet meer alleen een fan van geitenvlees, maar ook van Nel Schellekens."

artikel "geitenvlees komt op de menukaart" De Gelderlander, Rick Aalbers