klik voor meer

Speciaal:

GEITENVLEES

op de menukaart

alle mogelijke bereidingen van geit

We verwerken vnl. geitenbok. Capretto ( 3 mnd) en Chevon (7 mnd) uit biologische melkgeitenhouderijen. Helemaal uniek is de Gulle Waard met boerbok, mannetjesboergeit, een vleesras wat gehouden wordt als natuurgrazers.

Zie voor de persreacties bij "wat wordt er over ons gezegd"


 

 

Diëten....

of speciale eetwensen? Geen probleem!

U kunt dit bij uw reservering aangeven.

 

Voor het meest verse aanbod, de laatste leveringen en onze leveranciers  zie "Vers, verser verst"

Immers,

van dichtbij gehaald

=

vers genoten!

 

Terroir=

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Weten over 't eten

Het komt er niet op aan wat ge hebt maar wat ge zijt.

Ge zijt wat ge eet!

De Gulle Waard heeft een boontje (= liefde) voor Vlaanderen, daar waar elke dag bijzonder genoten wordt van al het goede van het leven. Het zijn Tante Marie en den Nonkel Gaston die hun kozijn, de Gulle Waard, ’t één en ’t ander hebben toegefluisterd bij het samenstellen van deze kaart.

Nonkel Gaston, die komt van de kust (uit ’t Zoute bij Knokke) en zijne goesting gaat natuurlijk uit naar die eerlijke, heerlijke verse vis.

Tante Marie is opgegroeid op den buiten (=platteland), daar waar alle mogelijke verse ingrediënten vrij en blij vertoeven. Zij is aardig wat gewend maar…dit moet gezeid worden…... de Achterhoek is (gelijk Vlaanderen!!) één grote culinaire schatkamer vol met de meest heerlijke producten, vervaardigd met veel passie en veel stielkennis.

 

  ....en dat wordt gebruikt in de keuken van Nel:

  de Smaak van de Achterhoek

  naar Verrukkelijk Vlaanders Voorbeeld

  dat is een keuken vol karakter!

 

Een herinnering aan de knoet, de geruite schort én de smaak van Bonmama; gebracht op een eigenwijze, nieuwtijdse, eigen wijze.

Culinair genieten van ambachtelijk bereide gerechten naar het Bourgondisch Vlaanders karakter. Slow-cooking gecombineerd met eigentijdse kooktechnieken; een waar werkgenoegen.

Uitsluitend werkend met natuurlijke ingrediënten.... Verwerkingen van kop tot staart. Koken met vergeten groenten uit eigen én andermans hof, vlees van het veen, bos en weide, alles gebruiken wat eetbaar is zoals de vlier, rozen en andere bloemetjes, noten en zaden.........................................

altijd eten & drinken denken & doen.

De liefde en passie voor het vak bepalen de smaak

Tijd van groeien,

tijd van rijpen, 

tijd van bereiden,

tijd van genieten... mmmm.    

 

   parels uit de Achterhoek